Stora Rör Hamnkrog

STORA RÖR HAMNkrog

Restaurang med fantastisk utsikt över Kalmarsund, gästhamnen och det gamla färjeläget. Närhet till flera badplatser, promenadstigar och cykelleder.

Från en kiosk med enklare servering har vi steg för steg byggt en krog och betydligt större kapacitet samt menyer bestående av en hög andel lokalproducerade råvaror och drycker. 

Så mot den bakgrunden har vi bytt namn till Stora Rör Hamnkrog. I övrigt är allt som vanligt med samma härliga utsikt över Kalmarsund...

Vi arbetar med lokala och närproducerade råvaror och är stolta över att idag är det totala inköpet av kött, fågel och chark till 75% lokal- och närproducerat. Lokal- och närproducerade grönsaker är självklart i säsong.På dryckessidan har vi sakta men säkert utökat det lokala inslaget. Från och med sommaren 2017 kommer all stark- och folköl från bryggerier på Öland och Kalmar.  Vår ambition när det gäller matlagning är att förädla de fantastiska råvaror som finns i vår närhet med förankring i det öländska matarvet och en stor del nytänkande.

Bland våra leverantörer kan nämnas Runstens Gård - lamm och nötkött, Västerslät gårdsslakteri – griskött, Hagelstad Gårdsmejeri – getost, Stenladan och Solmarka Gård - grönsaker, Skedemosse, Fireside Brewery - stark- och folköl, Ängöl, Källabryggar'n och Kackelbryggeriet - starköl.

Antal sittplatser inomhus 55, Inglasad veranda 40 och uteservering 60-80 platser.
Tillgängligt för rullstol.

Sommartid finns även ett glasskafé och kiosk.

Vi har genomfört en omfattande renovering för att skapa en mera åretrunttillgänglig restaurang. Större serveringslokal, nytt kök och nya toaletter.

Stora Rör Hamnkrog ägs och drivs av Anders Lindgren och Anna Brunnberg Lindgren bosatta i Stora Rör sedan 1985. Anders som är född på norra Öland har arbetat med mat i hela sitt liv som fartygskock, köksmästare, krögare, lärare mm.

Under Skördefesten 2014 tilldelades Anders Gyllene Pumpan för sitt engagemang när det gäller att jobba med lokalproducerade råvaror. Anna med bakgrund inom den administrativa världen, sköter pappersarbetet men deltar även i den dagliga driften och planeringen av rörelsens utveckling. Det gemensamma intresset i att resa tillför många idéer och ger möjlighet att få se hur man i andra länder använder de lokala råvaror som finns att tillgå och sist men inte minst ger möjlighet att vila inför nya projekt.

VI HAR ÖPPET ÅRET RUNT!

Vårt kök är alltid öppet för beställningar. Är ni fler än 10 personer öppnar vi och serverar mat och dryck enligt era önskemål.